Over Ons

De Hangout Beachbar is uitgegroeid tot een bloeiende en populaire strandplek. Met een goed gevulde bar, een gloednieuwe open keuken, met allerlei soorten sandwiches, salades en specialiteiten van de chef, comfortabele strandbedden en de altijd service-met-een-glimlach, dit is het echte Caribische leven.

Geniet van het lekkere eten en drinken, de sfeer, ga surfen of relaxen op het strand. En vergeet niet om op onze evenementen kalender te kijken!.

Wist je dat....

De Hangout wordt eigenlijk de 'Hang Out' genoemd omdat er in het begin geen barkrukken waren om op te zitten. Er waren alleen trapezes voor windsurfen, bevestigd aan de bar, waar je kon "hangen" :)

Tot snel!!

Hangout Beachbar Team

OnzeGeschiedenis

  • 1988
  • 1989
  • 2009
  • 2014
The history of the Hang Out Beachbar

Ernst van Vliet
start Jibe City

In 1988 heeft de van oorsprong Nederlandse Ernst van Vliet, Jibe City vanuit de kofferbak van zijn auto opgericht.

Ernst kon in die tijd vaak windsurfend worden gezien voor de kust van Kralendijk, of Bonaire rondrijdend met zijn surfplanken vastgebonden bovenop zijn auto, zoekend naar de volgende fantastische plek om het water in te gaan!

Toen hij voor het eerst in het Sorobon-gebiedje in het zuidoosten van het eiland aankwam, was het hem meteen duidelijk dat de geweldig mooie natuurlijke omgeving van Lac Bay, waar het Sorobon-gebied aan gelegen is, de beste plek zou zijn om zijn lang gekoesterde droom uit te laten komen: het opzetten van een surfshop!

Van Dijk Jibe

Ernst bouwt de
Hang Out Hut

Ernst zei eens in een interview: "In eerste instantie wilde ik gewoon kortetermijnverhuur van boards en zeilen opzetten en daarmee de beste surfplekken vanuit mijn Rambler Rebel stationwagon bedienen. Maar al snel besefte ik dat de baai de beste plek op Bonaire is om te windsurfen en ik besloot om er een simpele hut te bouwen voor mijn planken en zeilen. Eerst werd deze stalling gewoon ‘Windsurfing Bonaire’ genoemd, maar omdat de omstandigheden er zo perfect zijn om te ‘jiben’ (het zetten van de spinnaker tijdens een gijp), noemde ik het al snel "Jibe City".

De hut van Ernst is de afgelopen twee decennia getransformeerd tot wat het nu is: een bloeiende surfcentrum met een sfeervolle ‘hang out’, de Hang Out Beachbar, met een fraaie menukaart, lekkere cocktails en geweldige mensen achter de bar, in de keuken en op het strand.

HOBB

Willem en Christine nemen
de Hang Out Beachbar over

In het begin was nog niet de helft van het aantal mensen dat nu op de azuurblauwe lagune vaart, actief in het windsurfen op Bonaire. Je kunt dus echt stellen dat één man, Ernst van Vliet, de reden is dat al die windsurfers soms extreem lange vliegtochten ondernemen om hier naartoe te komen om van de geweldige omstandigheden te genieten.

Na 2007, toen Ernst vond dat het tijd was om afscheid te nemen van Lac Bay, zijn er nog diverse verbeteringen aangebracht, aanpassingen aan deze tijd, met name na 2009 toen Christine en Willem de Hang Out Beachbar overnamen. Maar ondanks alle verbeteringen maakt het nog steeds niet uit wat je er komt doen, Jibe City met de Hang Out Beachbar blijven nog steeds de meest ontspannende, warmste en toch ‘coolste’plek in de wereld om te windsurfen en te genieten van muziek en een hapje en drankje!

Gilbet and Vivienne

Gilbert en Vivienne
versterken het managementteam

Na een zeer gedegen inwerkperiode van enkele jaren, versterkt de oudste zoon van Christine en Willem, Gilbert dit jaar, samen met zijn vriendin Vivienne, het managementteam van de Hang Out Beachbar.

Vivienne en Gilbert houden zich vanaf dat moment bezig met alle dagelijkse beslommeringen zoals inkoop, aanname medewerkers, planning et cetera. Christine en Willem geven achter de schermen nog dagelijks hun visie op het geheel en met het gehele managementteam proberen zij met succes de service, sfeer en dientsverlening en de kwaliteit van de producten, nog steeds te verbeteren.

Onze locatie

De Hang Out Beachbar is gelegen in het Sorobon-gebied tegen het fantastisch mooie Lac Bay, op het terrein van Jibe City, het surfcentrum van Bonaire. De Hang Out is het beste met de auto te bereiken, via de toeristische Kaminda Sorobon vanuit Nikiboko, of vanuit Belnem langs de ezelopvang.
Lac Bay is een prachtige, ondiepe, azuurblauwe lagune waar beginnende tot professionele windsurfers hun hart op kunnen halen, maar waar ook de toeschouwers kunnen genieten van deze sprookjesachtige omgeving.

Jibe City

Jibe City is een windsurfcentrum in een uitermate ontspannen sfeer, gelegen aan de zuidoostkant van Bonaire in Caribisch Nederland, sinds 2010 de opvolger van de toenmalige Nederlandse Antillen.

Bij Jibe kunnen windsurfuitrustingen, stand-up-paddleboards en kajaks gehuurd worden. Je kunt er ook les nemen of gewoon lekker op het strand, met een lekker drankje uit de Hang Out Beachbar, genieten van de windsurfactie (vaak van professionals!) voor je neus. Bonaire wordt wereldwijd gezien als toplocatie om te windsurfen, vanwege de immer ideale windsurfomstandigheden.

Bij Jibe hebben ze de nieuwste selectie topklasseboards van bijvoorbeeld JP-Australia, Exocet en F2, met opgetuigde zeilen van Neil Pryde, MauiSails en Ezzy.

In de winkel vind je de laatste surfmode en accessoires van topmerken, als Reef, O'Neil, Hurly, Dakine en Mystic. Voor specifiekere informatie over de Jibe City windsurffaciliteiten kijk je op hun website.

Tot ziens bij Jibe City!

Onze Vrienden

Casa Calida

Casa Calida is een zeer ruime en luxe achtpersoonsvilla met een mooie tropische tuin met palmbomen en een privézwembad op Sabalpalm. Check de website van dit mooie vakantiehuis op Bonaire voor beschikbaarheid en prijzen.

Sunwise Bonaire

Een transparante en professionele dienstverlening met een hoog serviceniveau is wat Sunwise Bonaire voorstaat bij het beheer van vakantiehuizen op Bonaire. Check beschikbaarheid van de vakantiewoningen online!

Little Havana

Little Havana organiseert regelmatig evenementen op Bonaire. Iedere vijf weken verzamelen zich professionele en beginnende muzikanten van alle leeftijden op het podium voor een jamsessie. Wij nodigen u uit om de show bij te wonen en te genieten van de muziek.

Island Car Rental

Zoekt u een betrouwbaar autoverhuurbedrijf? Welkom bij Island Car Rental Bonaire! Een auto huren van Island Car Rental Bonaire is simpel. U krijgt gewoon een eerlijke prijs inclusief CDW, alle belastingen en toeslagen. Dus geen verrassingen achteraf!

We Share Bonaire

De film en nagenoeg alle foto's op deze website zijn gemaakt door de heren van de organisatie die op een geweldige manier, via prachtige, stijlvolle stilstaande en bewegende beelden 'de andere kant' van Bonaire laat zien: We Share Bonaire.

Ocean View Villas

Ocean View Villas is een uitermate charmant appartementencomplex op Bonaire. Het bestaat uit zeven eenheden, allemaal anders van plattegrond, afmeting en uitstraling. OVV is ideaal voor elk reisgezelschap, van (grote) families tot solo-reizigers!

Casa Aurora

Casa Aurora ligt in het luxueuze Sabadeco aan de noordwestkant van Bonaire. De villa met zwembad bestaat uit een boven- en benedenappartement en is daardoor geschikt voor diverse samenstellingen. Bekijk de website van deze fraaie villa op Bonaire.

Segway Bonaire

Veel gasten bekijken ons prachtige eiland onder de zeespiegel met een tank op hun rug of op het land vanuit een auto. Ontdek Bonaire eens op een hele andere, bijzondere manier: per Segway! Nieuwsgierig geworden? Bekijk onze website!

NLC Real Estate

We horen het maar al te vaak, nadat mensen voor het eerst op Bonaire zijn geweest: Op dit prachteiland zou ik wel een tweede huis willen hebben! NLC Real Estate adviseert beleggers bij het aankopen van een investering op Bonaire, bijvoorbeeld een vakantiehuis.

Dining Bonaire FYI

Dining Bonaire FYI is de online restaurant gids van Bonaire. Op deze website vind je alles over de restaurants en eten en drinken op Bonaire. Bekijk de online Bonaire restaurants gids.

k-Dushi.com

Bent u op zoek naar een marketingbureau gesprecialiseerd in online media, website ontwerp en grafisch ontwerp? Neem dan eens contact op k-Dushi.com, website design Bonaire voor vrijblijvend advies over uw website of andere (online) marketing activiteiten.